Jdi na obsah Jdi na menu

Venkovní výběh

Želvu umístíme do venkovního výběhu, jakmile se teplota začnou pohybovat ve dne kolem 25 °C a v noci neklesnou pod 12 °C. Když bydlíme v rodinném domě, stačí želvě vybudovat ohrádku, o rozměrech 1m x 3m., pokud nám to prostor dovolí. Vyznačíme si tvar ohrady a poděl obvodu zapustíme cca 15 cm do země dřevěné kolíky, aby se nám želva nepodhrabala. Do výběhu umístíme úkryt (domeček), misku na vodu, velký kámen na vyhřívání a pokud nám želvě nechutná to, co jí běžně roste ve výběhu, tak i misku na jídlo. Pak sem můžeme také umístit keramický květináč, který celý zapustéme do země a zasadíme do něj jedlou rostlinu např.: bazalku, čočku, hrášek, fazole atd. Želvě tam umístíme ivelké kameny a vetve na přelézaní, protože malé želvičky jsou velmi hravé a rády přelézají různé překážky. Pokud jsou kameny moc těžké, trochu je stlačíme do země, aby na želvu nespadly.

Pokud bydlíme v bytě, platí pro nás stejná teplotní pravidla jako u zahradního výběhu. Místo velkého výběhu nám stačí klec po králíkovi, o trochu větší než je terárium. Do klece nasypeme písek a rašelinu a umístíme domeček, misku na vodu a misku na jídlo a taky nějaký ten kámen nebo klacek. Můžeme sem i umístit malý keramický kořenáč, ve kterém bude nějaká jedlá rostlinky, ale musíme jej trochu stlačit do země, aby se nepřevrhl. Já osobně bydlím v bytě, takže mám klec po králíkovi.

MÁM PRO VÁS TYP: Jako prolézačka pro želvu se můžou hodit i vysušné mořdské korále, ale hlavně ne velké lastury, které mají hladký povrch, hrozně potom kloužou. Vedle domečku a misky na vodu a na jídlo můžete umístit velký kámen, aby želva mohla vylézt na domeček, nebo se snáze dostat do misky s vodou nebo na jídlo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář